Contact opnemen?

vve verzekering

Het is voor alle appartementseigenaren belangrijk dat hun VvE verzekering goed geregeld is. Dat geeft rust. Maar waaruit bestaat een goed VvE verzekeringspakket? Welke verzekeringen zijn verplicht en voor welke schade verzeker je je als VvE wel en niet? Belangrijke vragen, want je wilt de VvE verzekeringen goed regelen, maar hiervoor niet te veel betalen.

Verplichte VvE verzekeringen

VvE’s zijn verplicht een opstalverzekering en een VvE aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering beschermt tegen risico’s van schade aan de gemeenschappelijke delen van het gebouw, zoals de vloeren, muren en gevels. Een aansprakelijkheidsverzekering ofwel WA-verzekering dekt schade aan (bezittingen van) derden als gevolg van gebreken aan het pand.

Opstalverzekering (gebouwenverzekering)

Het is voor VvE’s verplicht om een opstalverzekering af te sluiten voor het hele gebouw. De vergadering van eigenaren kan ervoor kiezen om het gebouw alleen te verzekeren voor schade door brand of ontploffing. Maar in het algemeen is het beter om voor een ruimere dekking te kiezen, zodat het gebouw ook verzekerd is voor storm-, vorst- en waterschade enzovoorts. Kijk ook naar wat hierover in het splitsingsreglement staat. Ook is het verstandig om een appartementenclausule te overwegen. Anders keert een verzekeringsmaatschappij niet uit als een van de eigenaren schade veroorzaakt. De bestuurder moet de opstalverzekering afsluiten op naam van de gezamenlijke appartementseigenaren (zonder namen te noemen) en de vereniging van eigenaren.

Het verzekerd bedrag van de opstalverzekering is meestal gebaseerd op de herbouwwaarde. Een deskundig taxateur kan deze herbouwwaarde door middel van een taxatie bepalen en daarmee het risico van onder- of oververzekering wegnemen. Eventuele woningverbeteringen kunnen meteen worden meegetaxeerd.

Aansprakelijkheidsverzekering VvE

De VvE is een rechtspersoon en heeft daarom een WA-verzekering nodig. Zo’n Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan (bezittingen van) derden als gevolg van gebreken aan het pand.

Optionele VvE verzekeringen

Andere verzekeringen die je als VvE kunt afsluiten, zijn:

Verzekering VvE kiezen

Het is lastig om online verzekeringen te vergelijken en tot een goede keuze te komen. Appartement Services Nederland helpt je VvE door als onafhankelijk adviseur de mogelijkheden op een rijtje te zetten en offertes op te vragen. Neem direct contact op met ASN.

Persoonlijk en betrokken

Persoonlijk contact, een vaste contactpersoon voor je VvE, luisteren, actief meedenken, betrokken zijn en afspraken nakomen. Misschien vanzelfsprekend, maar deze waarden zijn voor ons heel belangrijk en vormen de richtlijnen voor ons dagelijks werk!

Samenwerking en communicatie

Hoe beter de onderlinge betrokkenheid tussen bewoners, bestuur en beheerder, hoe prettiger het wonen is. Hierin investeren wij graag. Daarnaast hechten wij belang aan een plezierige samenwerking met derden, zoals partijen die het onderhoud verzorgen.

Deskundig en onafhankelijk

Appartement Services Nederland stelt hoge eisen aan de eigen deskundigheid en professionaliteit. We zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op VvE-gebied en werken uitsluitend met financieel, bouwkundig en juridisch uitstekend opgeleide medewerkers.
Vraag een offerte aan om te bekijken wat wij voor je VvE kunnen betekenen!

Direct contact opnemen over: