Contact opnemen?

ZEKERHEID

Goed geregeld

Als appartementeigenaren heb je er belang bij dat zowel de privé- als de gemeenschappelijke delen van het complex zijn verzekerd. Want als Vereniging van Eigenaren kun je met allerlei verschillende schades en aansprakelijkheden te maken krijgen. Denk aan brand, ontploffingen, stormschade, wateroverlast enzovoorts. Het is wettelijk verplicht om als VvE minimaal een opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

De juiste verzekeringen vinden

Het kan lastig zijn om die verzekeringen te vinden die het beste passen bij je VvE. Het bestuderen van de kleine lettertjes van verzekeringspolissen is een flinke opgave. Toch is zorgvuldigheid geboden. Alleen al omdat verzekeringen een belangrijk deel uitmaken van de exploitatiekosten van een VvE. Als onafhankelijk specialist kan ASN helpen om de juiste keuzes te maken. Van gebouwen- tot aansprakelijkheidsverzekering, van rechtshulp- tot milieuschadeverzekering. Om te zorgen dat de gekozen verzekeringen de juist dekking bieden en blijven bieden, voeren wij een deskundige taxatie van het appartementencomplex uit. 

Taxatie van het appartementencomplex

In sommige gevallen stelt de verzekeraar een (periodieke) taxatie verplicht. Maar ook als dat niet het geval is, is het verstandig om een deskundige waardebepaling te laten uitvoeren. Hiermee voorkom je als VvE dat je appartementencomplex onderverzekerd of oververzekerd is. Dit is belangrijk bij een eventuele uitkering door de verzekeraar in geval van schade. En het voorkomt dat bestuursleden privé aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Wat als de verzekeraar uitkeert?

Keert de verzekering uit, dan besluit de vergadering van eigenaren hoe deze uitkering wordt ingezet. In een enkel geval ontstaan hierover conflicten. Door bij oprichting hierover met zorg de juiste afspraken vast te leggen in het huishoudelijk reglement, kun je deze conflicten in de meeste gevallen voorkomen. ASN kan hierbij adviseren.

Prestatiecontract

De meeste VvE’s kunnen een hoop geld besparen door voor de ‘gebouwgebonden installaties’ een prestatiecontract af te sluiten. Hoe? Dat vertellen we je graag. 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met ASN.

Persoonlijk en betrokken

Persoonlijk contact, een vaste contactpersoon voor je VvE, luisteren, actief meedenken, betrokken zijn en afspraken nakomen. Misschien vanzelfsprekend, maar deze waarden zijn voor ons heel belangrijk en vormen de richtlijnen voor ons dagelijks werk!

Samenwerking en communicatie

Hoe beter de onderlinge betrokkenheid tussen bewoners, bestuur en beheerder, hoe prettiger het wonen is. Hierin investeren wij graag. Daarnaast hechten wij belang aan een plezierige samenwerking met derden, zoals partijen die het onderhoud verzorgen.

Deskundig en onafhankelijk

Appartement Services Nederland stelt hoge eisen aan de eigen deskundigheid en professionaliteit. We zijn altijd op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving op VvE-gebied en werken uitsluitend met financieel, bouwkundig en juridisch uitstekend opgeleide medewerkers.
Vraag een offerte aan om te bekijken wat wij voor je VvE kunnen betekenen!

Direct contact opnemen over: